Så adderar TwentyThree AI till video på flera olika sätt

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Content Marketing, Nyheter, Online Marketing, Streaming by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

I Köpenhamn pågår vad som troligtvis är en av Europas största återkommande konferenser om Video och rörligt material. Det är danska Vimeo och Youtube-utmanaren TwentyThree som bjuder in runt 700 gäster till egna kontoret samt anknytande konsertlokaler för att prata upplevelse kring rörligt, videos tekniska utveckling samt kreativitet.

0 st
gäster vill se videonyheter
AD:  

Få ovärderliga råd och kunskap inom området. Öppna upp ett MKSE.com expert online videosamtal på några minuter. Skaffa ett MKSE 🔭 Premium konto idag. En del av MKSE Patreon medlemskapet. Experutvärdering, personligt stöd plattformsval, intel/databastillgång och rådgivning längs med vägen.

Givetvis är AI ett ämne som dyker upp relativt tidigt i VD Thomas Madsen-Mygdals keynote. Hur ser då AI ut i videohanteringsprodukten 2024? Det är bl a en taggning kring att en producerad video är äkta, ”REAL” finns med bredvid redovisningen om kvalitet av videokälla, om TwentyThrees egna algoritmer bedömer materialet vara så.

Vid ett webinar kan AI följa en talares ögon och påpeka om fokus, ögonen glider bort genomansiktsigenkänning. Transciptions av tal till text har funnits sedan tidigare, men i nya TwentyThree uppdateringen inkluderar det även möjlighet att snabbeditera direkt i skapade transciptions samt direktöversätta på olika språk. Kanske mest innovativt är möjligheten att skapa olika förslag på 200, 400 eller så långa ”blurbs” som ska sammanfattas för ett blogginlägg eller en text kring videons innehåll på sociala media.

I övrigt presenteras större nya tillägg till egna produkten inom att publicera video på webb på olika sätt. Med full redigerbarhet och kompabilitet kring uppdateringsbara hero’s, carousels, etc. i olika CMS som Sitecore, Magnolia, Hubspot CMS m fl. Uppdraget TwentyThree känner sig ha är att göra video på webb till med än bara en omfattande, trist och oförståerlig in-paste’ad embedkod.