Sitevision köper upp norskt headlessbolag, så ser planerna ut

In Java, Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det är nya tider på Sitevision och med nya ägare och kapital går det att göra nya saker. Idag berättar bolaget att de förvärvar det norska bolaget CustomPublish AS med runt 400 egna kunder samt runt 120 kommuner och offentlig sektorkunder. Bolaget har tagit fram ett egenutvecklat headless CMS.

Ett första förvärv av sitt slag. Affären ska vara ett led i Sitevisions tillväxtstrategi och expansion på den nordiska marknaden och nya sätt att erbjuda ett bredare utbud av lösningar och tjänster inom digitala upplevelser. Sitevision hoppas den egna positionen på den nordiska marknaden stärks kraftigt.

” – Förvärvet av CustomPublish är första steget i vår etablering i Norge och helt i linje med vår tillväxtstrategi. CustomPublish och Sitevision vänder sig i hög grad till samma målgrupp, vi kompletterar deras befintliga erbjudande med en plattform och tjänster som har haft Sveriges nöjdaste CMS-kunder sedan 2009.”

Säger Anders Korsvall, VD på Sitevision. Tillsammans med de nya norska kollegorna hoppas man sälja mot samma segment som man sålt till i Sverige.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Region Gotland släpper nya gotland.se efter 24 månader, en mängd förbättringar