ScrumNinja en välkommen nyhet för scrum masters

In Metodik, Nyheter, Scrum by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Länge sedan jag gav tips om alternativ till Excel makros för era CMS/community scrum projekt. Numera finns även visuellt trevliga ScrumNinja från Internautdesign.

scrumninja
”Visuellt trevlig” då den verkligen ser ut, och beter sig som ett scrum board i ett war room. Inte som ett webbifierat Excel-ark (som Rally).

Kul är även att ScrumNinja uppmanar till stakeholder involvering samt product owner feedback. Verktyget styr även antalet user stories som ryms i en sprint med järnhand. Efter planning/time est. är det tillgänglig velocity som styr.

Det finns även en smidig import för att snabbt få till en backlog från kundunderlag som t ex Word eller Excel. Men visst är det en beta, produkten är tämligen begränsad och använd inget annat än Firefox. Hela support/FAQ/Knowledge base delen är byggd med out-of-the-box stöd från Entp.com Tender™.

Verktyget kostar runt 220:- SEK i månaden. Betydligt mindre än vad t ex ScrumWorks tar. Finns som SaaS och installable software. Och en tjusig gest är att Open Source projekt hostas gratis.

För ett mindre två sprintars (2 veckor) projekt har Scrumninja faktiskt ersatt den fysiska tavlan. Jag skulle dock inte rekommendera att lämna helt det fysiska i ert 6-9 månaders scrum CMS-projekt.

Kommentarer

Leave a Comment