Sent omsider, börsfallet börjar hindra större förvärv inom branschen

In Content Marketing, CXM, E-handel, Martech, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Byrågruppen Next 15s aktiekurs har rasat med -36% i år. En rätt OK utveckling jämfört med många andra noterade i branschen, men samtidigt ett första exempel på ett större bolagsförvärv som inte blir av pga. aktiens förlorade värde. I maj 2022 var hela M&C Saatchi värt 390 miljoner dollar, vid det som då skulle bli ett större cash&stock-förvärv (majoritet av stock). Kursfallet till idag 231 miljoner dollar avbryter nu helt affären.

Vilka svenska bolagsledningar har redan spenderat för mycket pengar på metaverse och mindre taktiska digitalbeslut? Leta i MKSE.com innovation tech nyhetskategori. Öppen gratis under en begränsad period.

Till skillnad från Äleven, ARC, iO:s flertaliga redan iscensatta och – trots lågkonjunkturen – faktiskt avslutade höstaffärer i Sverige väntas fler avbrutna förvärv komma upp till ytan inom kort. Olika buy-back/återinvesterings upplägg, kreativa cash&stock-förfaranden och optionsprogram etc. som komplicerar förvärvsuppläggen hjälper inte.

En del av de större affärerna från i september och oktober sägs redan har slutförts på grund av att så mycket kraft och tid redan gått ned i förhandlingarna. Lite av ett ”too big to fail” upplägg ur ett martech-förvärvsperspektiv. En konjunktur kan ju vända, och dessa affärer omfattar alltid 2-4 års framförhållning.

” – Vi har en tro på att inte betala för mycket för potentiella förvärv, vilket kan leda till att somliga affärer inte blir av.”

Skriver Next 15 och Tim Dyson i ett utlåtande.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Trots minus 54 Mkr i resultat inga större problem på Accenture Song