SiteFinity CMS köps upp för 1,911 miljarder

In Microsoft .NET, Nyheter, Övriga / Custom CMS by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Progress Software köper upp Telerik som bland annat står bakom CMS:et SiteFinity. Prislappen landar på hela 1,911 miljarder SEK.

Teleriks portfolio innehåller mer än det halvpopulära CMS:et, det är även en mycket omfattande .NET stödverktygsportfölj, en mobil utvecklingsplattform and och ett utvecklarcommunity med mer än 1,4 miljoner (!) användare.

Sitefinity med sin stödverktygsbakgrund har alltid haft tekniskt snabbrörliga och UX-fokuserade människor i teamet och på MKSE har vi ofta berömt dem för att vara tidiga och ligga långt fram gällande CMS-funktionalitet. De hade GUI-stödd responsiv webbhantering redan i mars 2012 t ex. Samma typ av funktionalitet kom till EPiServer och Sitecore först ett år senare. Däremot är CMS:et så pass ovanligt i Sverige, och största delarna av Europa, att det aldrig fått en egen CMS-listningskategori här i våra loggar.

Friskis&Svettis, ABB.com och Ostlänken är några av de mycket få svenska kunderna till .NET CMS:et.

0%
av Teleriks 60M$ försäljning kräver inte ens ett inledande samtal med kund

Progress inom andra CMS/ECM/CXM sammanhang då? Företaget var nyligen ny in i Gartner’s Magic Quadrant for Enterprise Application Platform-as-a-Service (aPaaS) som en ”Visionary”. Telerik har i kvadranterna fått nöja sig med att placera sig som en aktör inom Gartner Magic Quadrant for Mobile Application Development Platforms.

Vi har mer på samma ämne:  Nya Sitefinity adderar innovativ lead scoring och nytt sätt att öka engagemang

Leave a Comment