Sony Ericsson fimpar Drupal och forum, satsar på WordPress

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Drupal, Featured, Java, Jive Software, Nyheter, Open source PHP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Update: Drupal-lägret får uppdatera en av sina storreferenser. Ofta omnämnda referensen Sony Ericsson har fimpat Drupal som CMS för sin labbsektion. Den delen länkar numera istället till vanliga startsidan på en gammal, hårt omskriven Polopoly CMS. En ny, mer omfattnade WordPress-satsning syns i stället i mobiltillverkarens CMS-stall. Det är hårt trafikerade och delvis användargenererade Developer World som tillsammans med svenska Bazooka har fått en uppfräschning och omstrukturering. Tidigare stod WordPress 3 CMS enbart för de...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Ericsson Labs siten är byggd internt på Ericsson Research Luleå med konsulter från Tieto inblandade. Inget Amerikanskt bolag inblandat alltså. Det var nog the-other-way-around vem som påverkade vem när
    det gäller Ericsson Labs och Sony Ericsson Labs. /Tor

  2. Jag har väldigt svårt att förstår WordPress-hajpen som löper genom Sverige nu. Nog för att en och annan projektledare, redaktör och liknande kan bli charmade av att de själva enkelt kan sätta upp en egen blogg med plattformen. Men beslutet att byta för en organisation som Sony Ericsson måste väl ändå dras igenom någon vaken teknisk avdelning som kan säga stopp?

    Drupal är långt ifrån det givna valet i alla fall. Men WordPress kan väl sällan vara det bättre alternativet?

  3. De får ju, enligt min granskning jag beskriver ovan, göra avkall på en hel del iom. detta. Det gäller väl främst då Sony Ericsson inte förnyar sina Jive licenser. Men så kan ju kostnadsbesparing vara en anledning hos just denna kund. Men WordPress får oförskämt mycket god kritik i många sammanhang just nu – mycket pga. att dess förespråkare är mycket, mycket mediala.

  4. De får ju, enligt min granskning jag beskriver ovan, göra avkall på en hel del iom. detta. Det gäller väl främst då Sony Ericsson inte förnyar sina Jive licenser. Men så kan ju kostnadsbesparing vara en anledning hos just denna kund. Men WordPress får oförskämt mycket god kritik i många sammanhang just nu – mycket pga. att dess förespråkare är mycket, mycket mediala.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.