Sörmlands Läns Landstings Landstingetsörmland.se sett ljuset på en ny EPiServer.
Sajten rymmer 3 552 sidor riktade mot 270 000 innevånare. Mer än 300 webbpublicister och flera hundra chefer och medarbetare på alla nivåer ska ha varit delaktiga i att bygga sidorna på webben.
I ett omfattande projekt som denna är alltid kul att ta en titt på 2010 q3 tillgänglighetsanpassningar. För tillgängligheten har följande byggts:
- Användning av tabeller på sidor används i begränsad omfattning.
- Talande webb. Browsealoud
- Teckenspråksfilm. StreamShed i Silverlight (!)
- Ett urval av texter med tekniken lättlästa texter.
- Genomarbetade texter är för att vara så begripliga som möjligt.
- Google translate används för att få ett brett språkstöd.
- Möjlighet att skapa egna favoriter via webbplatsen.
Det har byggts små pilar som ger någon typ av personlisering av block vid nedstängning och upp- och nedflytt. Men jag måste säga att utformningen av denna (och mycket annat) är allt annat än självklar. Den tekniska implementationen däremot fungerar fint. Gällande formen ska det tilläggas att det förekommer väldigt mycket grafiska länkar och grafisk puffinformation. Hur rimmar det med tillgängligheten?
Inlänkade E-tjänster löses på detta sätt. Med en bildlänk.
För sök används en SiteSeeker.
IE6 besökare, som borde vara ganska många, får beskedet ”Du använder en föråldrad webbläsare”. Sant, Men inte säkert alla dessa besökare tillåts uppgradera sin IE av egna IT-avdelningen.
Tipstack till Pär på Infobyte.
Kommentarer
Vilka ligger bakom?
Många tycks vilja använda googletranslate för att få stöd för flera språk på sin webbplats. Jag tycker det är lite märkligt när man samtidigt lägger ner stora resurser på att göra texter begripliga. Att använda sig av exempelvis googletranslate i sådana sammanhang känns lite som om man intetgör den investering man då gjort i genomarbetade och begripliga texter.
Pingback: Tweets that mention Sörmlands Läns Landsting tillgänglighetsanpassar på EPiServer | Might Know Something Else -- Topsy.com