Spendrups överger mono-email utskick, satsar på Salesforce Marketing Cloud

In CRM Customer Relationship Management, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Spendrups Bryggeri AB är klara med sin utrullningen av en ny Salesforce Marketing Cloud. Spendrups hade fram tills 2022 skickat samma typ abv nyhetsbrev till alla e-handelskunder trots att det skiljer sig en hel del i deras verksamheter och intressen.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

” – Genom ett MA-system såg vi möjligheten att basera utskick på vad kunden gjort och vart dom befinner sig i sin köpresa.”

Säger Tommie Hammar, E-handelschef Spendrups. Dryckesjätten ska nu ha möjligheten att personalisera och rikta kommunikationen på ett helt annat sätt.  Spendrups hade sedan tidigare Salesforce som CRM system vilket ska underlättat implementationen. Som partner har Spendrups jobbar med byrånb Stretch. Den tekniska implementeringen av plattformen ska innefattat flera integrationer till olika affärssystem och resurser internt på Spendrups IT avdelning.

” – Det har varit ett spännande och roligt projekt och vårt samarbete med Strech har fungerat kanon. Dom besitter en stor expertis och kunskap inom området och har haft en stor förståelse för våra behov och utmaningar”

Säger Carolina Johansson, Visuellt innehållsansvarig e-handel på Spendrups. Spendrups tog nyligen in en inhyrd Adobe Magento för merch e-handel samt har Shopify för vissa brands och en inRiver PIM i kombination med egna Optimizely CMS av Consid i ett nytt 2021-projekt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Min Stora Dag köper in Salesforce Marketing av Axenon NoA