Spendrups hyr in Magento 2 e-handel för glas, med fullmatat fulfilment-stöd

In Adobe Magento 2, E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Episerver/Optimizely-användaren Spendrups har blivit med egen webbshop där man säljer Schweppes glas, Pistonhead glas och Norrlands Guld .. glas. Ja, en 18 olika sorters glas, säljer man. Men det är en utlagd fulfilment-tjänst som inte ens ligger kvar på egna Spendrups.se-domänen eller CMS eller Episerver Commerce.

Den sköts i sin helhet av svenska promotion- och produktbyrån PGM som specialiserat sig på att ta hand om motsvarande varumärkessatsningar. PGM i sin tur har “produktifierat” en Magento 2 open source-lösning.

Smidigt, men lite omodernt sett till att nu lär sig inte dryckesjätten löpande lika mycket om sina kunder, deras shoppingvanor (av glas då förvisso), deras kundtjänsteönskemål, deras allmänna synpunkter eller övriga beteenden generellt eller lokaldemografiskt. Den typ av D2C-data som hyllats av världens alla stora som små e-handlare under pandemins första år. Som fått dem att helt lägga om annonsering, samt satsa på nya produkter, områden och uttalade kärnvärden. Samt som utgjort det första startskottet (tillsammans kunskapen de får in från deltagande på marknadsplatser) i att få tag på den just typ av data som inom kort väntas gå förlorad då 3:eparts-cookies förbjuds och företag själva måste börja generera sina egna kundprofiler/uppgifter/data.

PGM gör i skrivande stund samma sak för svenska kunderna Würth och

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.