SvD.se och Aftonbladet.se pratar WordPress-krissajt med DN.se

In Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström9 Comments

Update: I kölvattnet av den omtalade DN.se/Polopoly-kraschen, där Björn Hedensjö nu gjort en full pudel, ifrågasätter representanter från IT-avdelningen hanteringen. Inte vilka som helst heller utan från IT-avdelningen hos största  konkurrenten Svenska Dagbladet. Varför aktiverade inte DN.se en kris-, nöd-, panik-, light-, backup- eller alternativsajt under den fem timmar långa nedtiden? På SvD.se (Escenic CMS) avslöjas det (om det inte visat sig under någon av deras, mindre krascher?) att de har: Två nivåers backup-sajter vid krash....

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention SvD.se och Aftonbladet.se pratar WordPress-krissajt med DN.se | Might Know Something Else -- Topsy.com

  2. Hej,
    ursprunget till backupsajten på WordPress kommer faktiskt från Sydsvenskan. Men vi har vidareutvecklat det och har en plan för olika scenarier av nedgång.

  3. Sydsvenskan kör numera via akamai så användarna i alla läger får en sajt, oavsett in backen rullar eller det, modell hämtad från tv4.

  4. SvD med 65 (hm) bloggar berättar följande om sin WordPress-flytt http://blog.svd.se/utvecklingsblogg/2011/01/11/sa-flyttade-vi-till-wordpress/: “Handen på hjärtat så orsakade migreringen till WordPress en hel del huvudvärk. Ursprungligen var det tänkt att arbetet skulle ske i samarbete med ett konsultbolag men då de inte levde upp till våra krav slutade det med att vi gjorde hela arbetet själva. Jag tänkte här beskriva några av de problem vi hade i migreringen och hur vi löste dem.”

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.