TGI Fridays står inför tuff Digital Transformation, kallar sig e-handel

In Adobe AEM, Nyheter, Omnikanal, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Det verkar som TGI Fridays tvingas lämna Kungsträdgården i Stockholm till förmån för en prestigefull svensk Apple Store. Men på nätet växer varumärket och gör några spännande antaganden och satningar.

När den globala matkedjan pratar Digital Transformation och digitalt har de en lite annan syn än många andra restauranger. De anser att de är fullt verksamma inom e-handel och omnikanal. Enligt Gail Seanor, Sr. Director, Marketing Technology, innebär det att de säljer olika varor, som vilken handel som helst:

”Vi har bara ett annat sätt att skeppa varorna”.

Digitalt är mycket mer bara enklare kopplingar i egna appar för TGI Fridays. De söker sätt att kombinera glädjen med ett restaurangbesök med glädjen och effektiviteten som kommer med ny teknik och den snabba förändringen som just nu pågår. 

0%
minst har antalet mobila betalningar på TGI Fridays ökat med i år
Ett annat måtto är att TGI Fridays utvecklad restaurangteknik inte ska kräva utbildning och förklaring av restaurangpersonalen. Finns teknik inom t ex mobil betalning, extrabeställningar eller menyer på plats ska den användas för att kunderna tycker om det och lär sig själva naturligt. Annars får det vara.

Med installationer av Adobe AEM och SAP Hybris e-handel ska allt kundbeteende samlas in, uppmuntras och sedan skapas och iscensättas.

Hybris har handlats upp i ett enormt e-handelsprojekt för att sedan i slutet av sommaren 2016 användas när mat mat online ska beställas. Allt ska byggt för att vara så sömlöst som möjligt. Nya TGIFridays.com gick live för några månader sedan på ett annat större javasystem och CMS från Adobe.

Svenska Fridays.se, med produktägare Joel Bergman, TGI Fridays Scandinavia, är en WordPress-satsning av NetRelations från i januari 2016 och ligger ännu utanför den centrala Adobe Experience Manager installationen.

I Sverige har man även ett varumärkesproblem eftersom andra tagit över domänen Tgifridays.se.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Adobes utmaningar med dyra, kostsamma projekt uppmärksammas av partner

Leave a Comment