Tolvmanna-team relanserar Medborgarskolan på Django, Episerver ut

In Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Open source PHP, Optimizely/Episerver, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

En av Fröjds nya kunder 2018 som drev upp byråns resultat med hela 55% var Medborgarskolan. Nu har hela fyra sajter gått live från utbildningsföretaget. Sajterna ska ha en gemensam teknisk plattform och ska försetts med unika digitala identiteter för varje varumärke. Först ut är medborgarskolan.se som idag går live, under året väntas ytterligare tre lanseringar för Kulturama, Stockholms Tillskärarakademin och Påhlmans Handelsinstitut/Påhlmans Gymnasium.

”– Vi valde Fröjd eftersom de är en modern byrå med stor kompetens inom digital utveckling. Fröjd har hjälpt oss att tänka nytt och annorlunda, att våga byta plattform och förenkla innehållet för att möta besökarnas behov”

Säger Ulla Frisk, marknads- och kommunikationschef på Medborgarskolan.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AKQA toppar som mest lönsam svensk digitalbyrå

Arbetsgruppen har bestått av totalt 12 personer från Fröjd och Medborgarskolan. Nya medborgarskolan.se ska försetts med en mer renodlad sökfunktion och en luftigare design än den som Modul tidigare skapade för Medborgarskolan på Episerver år 2009. Sajten ska även ha försetts med en förenklad menystruktur för att visa verksamhetens bredd, utan att ta fokus från kursutbudet och konverteringsflödet.

Webbplatserna är utvecklade i ramverket Wagtail/Django, som enligt Fröjd ska möjliggöra:

” – En större flexibilitet för både redaktörer och utvecklare från ett långsiktigt perspektiv.”

Nino Mengarelli, projektledare på Fröjd fortsätter:

” – Det fantastiska med Django och Wagtail är att vi får den flexibilitet som ett modernt ramverk innebär utan att tumma på användbarheten för redaktörerna som är vana att jobba i mer traditionella CMS.”

Intresserade av Salesforces olika lösningar?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, KI, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.