TV4 väljer Disqus för kommentering på 80 bloggar

In Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Vissa plugin’s är så pass attraktiva och välgjorda att känslan att de kommer att slå snart infinner sig. När MKSE.com först testade Disqus för något år sedan infann sig den känslan.

Disqus erbjuden en i grunden enkel funktion, artikelkommentering. Men den har växt att bli ett hopkok av funktioner (oAuth, trådningen, uppdelningen kommentarer/Twitter etc., profilbilder, SSO på sajter du aldrig tidigare besökt etc.) och är så pass välgjord och genomsyrad av en vilja att hela tiden förbättra sig så den blir oemotståndlig.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Strateger från Singular Studios, Fyr och Pineberry samlas i ny gruppering

Efter det har Feber.se sajterna gått i bräschen, Aftonbladet och andra Bonnier-sajter sagt sig vara på gång och nu meddelar TV4 Nya Medier att samtliga av deras 80 bloggar kommer lägga över alla kommenteringsmöjligheter på den innovativa plattformen.

Det är en del av arbetet med att flytten från Polopoly och XCAP till WordPress som påbörjades i juni 2009.

En vanlig synpunkt i mer professionella sammanhang är att Disqus-användaren (kunden) inte längre ”äger” kommentarerna. De driftas ”utanför” egna lösningen (på en x.disqus.com server). Men det ska gå att konfigurera med Disqus hjälp och VIP-delen som möjliggör att lägga kommentarer på en dedikerad server.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  TV4 köper in nytt inom B2B på Optimizely av ny byrå

Överhuvudtaget är Disqus ett mycket modernt företag som mer eller mindre programmerar egna produkten exakt efter medlemmarnas vilja. Mycket feedback kommer sekundsnabbt via twitter.com/disqus.

Kommentarer

  1. Jag vill gärna se att Disqus blir helt lokaliserad på svenska nu. Det finns fortfarande texter som är på engelska i den trots val av svensk utvisning.
    Och på det större frihet att styra layout.

  2. På samma sätt som Getsatisfaction jag skrev om häromdagen. Nästan märkligt översättningen inte är klar, varenda skinnat litet program får ju lokala översättningar på nolltid. Kanske bolaget själva som är för framgångsrika, har för mycket att göra och blir en flaskhals.

Leave a Comment