Umbraco köper upp e-handelsproduktbolag

In Microsoft .NET, Nyheter, Umbraco, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Umbracos populära open source .NET produktsvit väljer växa i en ny riktning genom att idag förvärva Outfield Digital Ltd. Bolaget står bakom de två e-handelsprodukterna Vendr och Konstrukt.

” – Vi tror att för att Umbraco ska förbli relevant måste vi se bortom bara innehåll. Vi vill kunna erbjuda ett kraftfullt ehandelserbjudande som är väl integrerat med Umbraco och som kan läggas till i Umbraco-projekt där det behövs. Och vi tror att Vendr är just det.”

Säger Kim Sneum Madsen, VD på Umbraco.

0 st
bolag köper Umbraco upp

 

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Det är ett förvärv snarlikt det när WordPress köpte upp WooCommerce (och en mängd andra plugins från egna biosfären). Även Vendr for Umbraco 8 & 9 har funnits tillgängligt som ett välkänt Umbraco-plugin under en längre tid.

Bolaget kommer med två nyrekryteringar i de ansvariga för de båda produkterna. Svenska SaaS-investeraren Monterro med ledning med bakgrund i Episerver köpte upp en majoritet av Umbraco för omkring 1,5 år sedan. Även då talades det om framtida förvärv.

Umbracos nya inriktning var att gå från ett grundarlett (Niels Hartvig) teknikbolag med nästan 100% fokus på R&D och egna produktreleaser till att bli mer marknadsmedvetna och marknadsbearbetande. Med ett starkare internationellt fokus samt fokus på bl a den svenska marknaden. Umbraco har även blivit bättre på att ta betalt av sina kunder. Nya devisen är ”det vänliga CMS:et”. Vänligheten består bland annat av att Umbraco Cloud närvaron är gratis i två veckor, efter det betalar nya kunder 37 dollar i månaden. Umbraco och Kim berättade i en intervju med MKSE.com även att de ser sig själva som en del av ett ”lösgodisscenario”. De kommer inte köpa (som QNTM eller Optimizely gjort ”modell Adobe/Salesforce”) upp bolag för att skapa delarna i ett eget DXP. Utan snarare helt fortsätta öppna upp, de har ju en open source historik, och bli riktigt bra på att supportera externa stöd via API och headlessmodeller. Några svenska biosfärpartners som nämns är Storm Commerce och Qbank.

Prestigekunder idag ska vara ölmärket Heineken, som ansluter till befintliga ölkunden Carlsberg, samt svenska Chalmers och Danske Bank.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Digitalist vinner uppdrag för apputvecklaren