Valtech köper upp bolag inom datadriven growth, strategi och CDP

In CDP, DMP, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Valtech har historiskt enbart växt organiskt, och den tillväxten ofta inte varit lika aggressiv (trots stor potential) som hos konkurrenterna.

Men nu görs ett förvärv, och det av danska datadrivna growth, strategi och CDP konsulterna på eCapacity.

Genom att ta över eCapacity hoppas Valtech bli bättre på data-drivna förmågor och growth strategikompetens. Delvis inspirerade, och stressade, av nordiska satsningarna á la Accenture, Curamando eller NoA Connect/Consulting, kan antas. eCapacity har tjänsteerbjudanden inom Digital strategy & execution, Insights & activation och Customer data & platforms. Byrån omsätter runt 40 miljoner DKK och gick med 13,7 miljoner DKK i vinst 2020. Det ledde till en ranking som ett av landets bästa konsultsällskap 2020. På kundlistan står Pandora, Velux och Danske Bank.

” – eCapacitys datadrivna expertis är det perfekta tillskottet till vårt nuvarande tjänsteerbjudande. Genom att välkomna eCapacity kan vi bredda vårt utbud med kunder över hela världen och lägga till några av de bästa funktionerna i verksamheten när det gäller datainsikter och aktivering, som går långt utöver webbplatser och i hela det digitala och e-handelsekosystemet med transformativa affärsstrategier .”

Säger Olivier Padiou, koncernchef för Valtech.

” – Vi ser Valtech som den perfekta partnern för att genomföra affärstransformationsprogram utöver vår e-handelsstrategi och datakonsultuppdrag, så att vi kan styra våra kunder från förvärvad insikt till fulländad tillväxt. Dagens transformationsprogram fortsätter att producera ständigt växande datamängder som passerar vår globala värld. Med Valtech som en global aktör och accelerator passar våra kombinerade styrkor företagens framtida behov som en handske.”

Säger Per Rasmussen, VD och grundare av eCapacity A/S.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Valtech ny leverantör till Eton

Valtech har ett sjunde affärsområde kallat Transformation consulting sedan ett tag tillbaka. De har även ett affärsområde kallat ”data science”. Valtech har efter förvärvet runt 3000 anställda.