Woodys Bygghandel tar in ny partner, digital transformation på nopCommerce

In nopCommerce, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Update: Woodys Bygghandel med Woody.se berättar att de ska köra med Ninetech för digital vidareutveckling. Valet av ny byrå fastslogs efter att Ninetech presenterat den bästa lösningen för byggkedjans behov. Det innebär även att Episerver ryker.

Under 2016 ska en ”omfattande digital transformation och satsning på e-handel” äga rum och det är främst en B2B satsning som står i fokus. Allt på den de handlade upp för fyra år sedan.

Woody har idag Episerver CMS men nya e-handeln byggs på NopCommerce-plattformen och har integrationer mot bland annat PIM (C4) och bygghandlarnas olika ERP-system (som TRYGG/2000). Dessutom används Mule ESB och för sök används Solr.

” – Vi har unika erfarenheter från e-handelsprojekt tillsammans med liknande fackhandelskedjor och förstår därför Woodys organisation, krav och behov bättre än någon annan skulle jag vilja påstå. Vår verksamhetskunskap i kombination med en tydlig plan för hur vi ska utveckla deras digitala plattform var det som gjorde att vi tillslut vann detta uppdrag.”

Säger leverantörens Gustav Enocksson.

0mdr
omsätter kedjan

Woody Bygghandel är en frivilligkedja inom byggmaterial som med närmare 7 miljarder i omsättning och fler än 100 anläggningar.

Byggvaruhusen är trogna sitt Episerver. Byggmax är en större användare av både CMS, community och e-handel och XL-bygg var länge en Episerver användare i regi av Nansen (även om Bauhaus kör Magento och K-rauta samt Beijer Bygg använder en IBM WebSphere.)

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Textilhuset uppdaterar nopCommerce e-handeln tillsammans med 3Bits

Leave a Comment