WordPress och Drupal populäraste CMS i Danmark

In Drupal, Joomla, TYPO3, Umbraco, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Danskarnas favorit-CMS uppmärksammas i en ny rapport. Det är lokala, 36 man stora webbyrån Adapt som skickat ut en sökrobot på 1 245 143 danska domäner för att ta reda på resultatet. Adapt är däremot förtegna med att berätta att de själva främst är en Drupalkonsult.

http://www.adapt.dk/sites/default/files/styles/newslist/public/excellent-customer-service.jpg?itok=cYZnKZTJ

WordPress vann för andra året i rad, de ökar med 31 procent fler danska användare på ett år. Drupal kommer på andra plats med 11 407 danska webbplatser, en ökning med 24 procent. Men sedan vill Adapt påpeka att WordPress inte är ett ”professionellt val”.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Atos Medical lanserar internationell plattform med Marketing Automation på headless WordPress i Azure

Joomla! har fler ännu fler installationer, men populariteten har minskat på ett år. Samma sak gäller TYPO3 som minskar med 18 procent till 449 danska användare.

Hos Version2 sades det först att att danska Umbraco CMS skulle minskat med 21 procent i popularitet, men i diskussion med Umbracos upphovsman Niels Hartvig visade det sig att byrån mätt fel.

Drupal-byrån Wunderkraut tvingades i konkurs i Danmark, vilket ska skapat en öppnare marknad och ”huggsexa” kring de arbetslösa Drupal-konsulterna.

För omkring ett år sedan visade det sig även att EPiServer omsatte blott 400 000 DKK i senaste officiella siffrorna och går back med en miljon DKK.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Holistic kosttillskott tröttnade, byter ut allt till Centra e-handel, Business Central och Wordpress

Kommentarer

  1. Förtegna om att de är Drupalkonsult? Den stora Drupalloggan på deras framsida ser inte så förtegen ut.

  2. Nej, verkar inte finnas. Var fick du informationen ifrån?

  3. Så man är förtegen om vad man jobbar med om man inte lägger ut en rapport på sin webbplats? Jag vet ju att du skriver rapporter då och då som inte finns utlagda på någon webbplats, är du förtegen när du inte gör det?

    Om jag vill veta något om en avsändare så brukar jag använda Google…

Leave a Comment