Det senaste om Systembolaget, EPiServer och e-handel

In Check out/Kassasystem, Featured, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Update: Systembolaget och de projektansvariga på HiQ ska kommit en bit i det projekt för e-handel med alkoholhaltiga drycker i Sverige som pågått de senaste två åren. Sedan tidigare finns försök med hemlevarans till vissa postnummer redan uppe via en lightbox på systembolaget.se.

Men ett större projekt hägrar, troligtvis en reponsiv commerce-lansering. Systembolaget har haft ett projekt igång för responsiv webb sedan ett år tillbaka. HiQ ska fått ramavtalsuppdraget kring e-handel tack var lång erfarenhet inom detaljhandel och projektledning.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  UR handlar upp ny digitalbyrå, det avgjorde valet

Accenture / Avanade informerar MKSE att de ansvarar för Systembolaget.se per idag. De tog över uppdraget från Connecta (som i sin tur tog det från KnowIT / gamla WM-Data). HiQ ska enligt dem inte ha någon egen Microsoft-utveckling.

Det är ett komplicerat ämne sett till mer än bara teknik och logistik. I september 2013 kom ett remissyttrande kring e-handel med alkoholdrycker och Socialdepartementet har så sent som i början av 2014 krävt översyn av regelverket för e-handel och hemleverans av alkoholdrycker till konsument.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hallon skapar ny ID med Tre Creative Agency och Söderhavet

Systembolaget är EPiServer-användare sedan tre år tillbaka och plattformen ska även vara en del av den omfattande och välreviderade e-handelssatsningen. För EPiServer-uppdateringen prick tre år sedan stod Söderhavet, Doberman, F&B och Inuse.

Leave a Comment