doberman, e-handel, episerver 7, F&B, inuse, söderhavet, Systembolaget Check out/Kassasystem, Featured, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce

Det senaste om Systembolaget, EPiServer och e-handel

In Check out/Kassasystem, Featured, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Update: Systembolaget och de projektansvariga på HiQ ska kommit en bit i det projekt för e-handel med alkoholhaltiga drycker i Sverige som pågått de senaste två åren. Sedan tidigare finns försök med hemlevarans till vissa postnummer redan uppe via en lightbox på systembolaget.se.

doberman, e-handel, episerver 7, F&B, inuse, söderhavet, Systembolaget Check out/Kassasystem, Featured, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce

Men ett större projekt hägrar, troligtvis en reponsiv commerce-lansering. Systembolaget har haft ett projekt igång för responsiv webb sedan ett år tillbaka. HiQ ska fått ramavtalsuppdraget kring e-handel tack var lång erfarenhet inom detaljhandel och projektledning.

Accenture / Avanade informerar MKSE att de ansvarar för Systembolaget.se per idag. De tog över uppdraget från Connecta (som i sin tur tog det från KnowIT / gamla WM-Data). HiQ ska enligt dem inte ha någon egen Microsoft-utveckling.

Vi har mer på samma ämne:  Systembolaget e-handel går ned, vem är ansvarig?

Det är ett komplicerat ämne sett till mer än bara teknik och logistik. I september 2013 kom ett remissyttrande kring e-handel med alkoholdrycker och Socialdepartementet har så sent som i början av 2014 krävt översyn av regelverket för e-handel och hemleverans av alkoholdrycker till konsument.

Systembolaget är EPiServer-användare sedan tre år tillbaka och plattformen ska även vara en del av den omfattande och välreviderade e-handelssatsningen. För EPiServer-uppdateringen prick tre år sedan stod Söderhavet, Doberman, F&B och Inuse.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.