Acquia Drupal går all-in med AWS, pratar mer e-handel

In Check out/Kassasystem, Cloud / Förvaltning, Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Acquia kommer fokusera all drift av DrupalAmazon AWS framöver. Bolaget har haft testskott i både Microsoft-miljöer samt varit öppna för andra moln men enligt ett uttalande är det nu enbart AWS som gäller.

Acquia hoppas kunna accelerera sin produktutveckling och hjälper organisationer att konkurrera med integrerade och digitala upplevelser genom att använda en rad nya AWS-tjänster som släpps fjärde kvartalet 2014.

0%
av alla e-handel kommer 2018 flytta från B2C & B2B modeller till individuella CXM modeller enligt Gartner

”Vi ser en våg av spännande innovationer som skapas av de här mjukvaruleverantörerna. De kommer att expandera sin användning av AWS-tjänster för att fortsätta leverera lösningar och värde till sina kunder som inte hade varit möjligt utan molnet.”

säger Adam Selipsky, Vice President på AWS.

Nytt från Drupal i november är annars en kampanj om att e-handel och CMS hör ihop. Drupal verkar liksom många andra insett att ett starkt och tydligt e-handelserbjudande är viktigt för att nå fram i vissa upphandlingar. De påpekar att Gartner enbart identifierat en aktör stark inom WCM i sin senaste Magic Quadrant for Digital Commerce (IBM WebSphere av alla e-handelsföretag). Därför kommer Drupal CMS bli en nödvändig integrerad komponent 2015 och framåt.

En aning sent in i matchen med ett sådant påstående. Och vad Acquia även undanhåller i det påståendet och i den siffran är att när Gartner gör dessa kvadranter och undersökningar tittar de bara igenom icheckade svarsboxar besvarade av e-handelsbolagen själva. En väldigt möjliggörande situation för produktbolagen som knappast ger några korrekta detaljerade uppgifter kring CMS- och e-handelsegenskaper. Gartner har inte möjlighet att analyserar några gränssnitt eller faktiska produkter själva i dessa undersökningar. De baseras mer på omsättning, egna uppgifter och formuleringar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Amazon AWS visar upp PartyRock, egna synen på no-code custom GTP

Leave a Comment