SEB.se går live på EPiServer

In Analys / Statistik, Microsoft .NET, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Detta måste vara en riktig fjäder i hatten för både EPiServer och banken själva. Dels att banksajten faktiskt kom upp efter flera kostsamma, misslyckade SEB IT-projekt och dels för att CMS:et används för att drifta en riktig huvudsajt. Något få svenska banker tidigare mäktat med. Undantaget är Skandiabanken.

För att efter flera längre projekt och en norsk testmarknadsperiod har hela bankens svenska huvudidentitet SEB.se gått live på en EPiServer 7.5. Nya SEB.se är såklart responsiv och bygger på en, i banksammanhang, väldigt avskalad och tydlig ingångsupplevelse. De många tjänsterna bakom inloggning ryms under en dropdown som återfinns närmare en sökning utan autocomplete.

Det finns enklare Facebook-widgets, inlänkade Youtube-videos, en meny med toppflikar för målgruppsingångar och en egen social share-funktion.

För trackning finns bl a Innometrics Profile Cloud installerat. En ImageVault 4 används för DAM.

0
Mkr kastades i sjön med den första misslyckade nätbanken

Men som i många banksammanhang är det främst utsidan som förändrats. Den mer komplexa, känsliga insidan med själva internetbanken berörs inte av förändringarna på SEB.se. Även insidan är byggd i .NET hos banken, samma miljö som även Handelsbanken använder. Även om de inte kommit lika långt i att integrera sitt val av CMS, SDL Tridion, för att styra hela delar av bankens sajter.

I oktober skrev MKSE mer om förändringarna då den norska sajten rullades ut. SEB jobbar med bl a Comprend.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så går iO efter uppköpen, kundanskaffning via korsförsäljning av Stendahls, Peytz & Co och Triggerfish

Leave a Comment