Akeneo PIM utmanar inRiver med open source Enterprise variant

In Nyheter, PIM by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Som ett brev på posten, brukade göra, kommer oftast de öppna källkodsvarianterna av framgångsrika Enterprise-programvaror inom DX och kundupplevelser. Som ett alternativ som ändå ska klara av globalisering, skalning, drift med flera noder och så vidare.

Så även nu inom Enterprise PIM och Product Data Intelligence där Akeneo det senaste året seglat upp som en utmanare till de främsta proprietära aktörerna i modeller som Gartner’s Magic Quadrant for Product Information Management. Som svenska inRiver PIM eller ofta i Waves och Quadrants ledaren Informatica.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vaimo skapar accelerator för Contentful, Commercetools, Algolia och headless

Akeneo har under 2019 även börjat skymtas på svenska event som ett alternativ för de intresserade av ny PIM setup. Gärna svenska företag som redan är öppna för open source produkter med flera alternativ i den egna martech stacken. Akeneo Product Experience Management (PXM), eller Enterprise PIM & Product Data Intelligence, open source variant är anpassad för att fungera bra med branschkollegor som Adobe Magento e-handel samt WordPress WooCommerce. Enterprise-stödet kommer av att kunderna gärna får ha ”retail points of sale” inom egna omnikanalnärvaron då produkten har flera typer av stöd för detta.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Gartner Magic Quadrant for Digital Commerce 2022 lyfter både monolit och headless

Bolaget grundades 2013 i Frankrike och har idag runt 120 anställda. Tarkett är en av de mest namnkunniga användarna idag.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss