Apoteket öppnar Vårdshopen B2B e-handel på Optimizely Commerce av SQLI Nordics

In E-handel, Nyheter, Offentlig sektor, Offshore development, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Idag lanserar Apoteket AB tillsammans med SQLI Nordics en ny e-handel med målet att förenkla vardagen för vårdgivare. Nya B2B fokuserade Vårdshopen kallas en ”e-handel för vårdproffs”.

Nyheten är en prestigeförlust för offshoreaktören TCS som så sent som förra året berättade att de var ny e-handelspartner åt svenska Apoteket och 400 butiker.

Apoteket AB vill erbjuda samma möjligheter för B2C e-handel även för privata vårdgivare och professionella aktörer.

Den nya B2B-portalen utgår från vårdgivarens verksamhet, behov och vardag och ska göra det lika enkelt att handla läkemedel och utrustning. I tex mobilen ska det gå att beställa varor till olika avdelningar, hitta ersättningsprodukter när varor är slut, låta personalen beställa själva med hjälp av attestfunktioner, spara inköpslistor över inköp som görs ofta etc.

”— “För oss på Apoteket har sjuk- och hälsovård alltid varit på största allvar, och en del av vårt ansvar är att se till att Sveriges vårdproffs slipper slösa tid och kraft på krångliga IT-lösningar och formaliteter. Tillsammans med SQLI har vi skapat en lösning som låter våra kunder fokusera på det som är viktigast – deras patienter.”

Säger Kristin Maddison, Chef verksamhetsutveckling och Affärsstöd, Apoteket AB. Den nya lösningen är baserad på Optimizely/Episervers e-handelsplattform Optimizely Commerce och ska redan finnas utrullad till ett mindre urval kunder som fått testa verktyget.

Apoteket har tidigare använt sig av Knowit, Advance Commerce, Visma Pharma, just Episerver Commerce/Optimizely Commerce, ElasticSearch, Voyado, m fl som plattforms- och teknikpartners. Apoteket var i många år även en Biztalk, SharePoint och Commerce Server e-handelskund.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nyheterna i Forrester Wave Content Management Systems Q3 2023, flera eliminerade