Avensia E-handel, Episerver, Episerver Commerce, Nyheter

Avensia ökar med 57%, låglönesatsning i Filippinerna

In E-handel, Episerver, Episerver Commerce, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under senaste kvartalet växte Avensias omsättning med hela 57 procent till 52,8 Mkr, för helåret växte omsättningen därmed med 38 % till 168,1 Mkr.

Intäktsökningen ska främst bero på ökade volymer som drivits på av en kraftig rekrytering under sommaren 2017. Antalet medarbetare har under året ökat till 141 (86), en ökning med 68 %.

Fler kontor än förra veckans omtalade USA etablering har även öppnats upp. Avensia PHP AB har nyligen registrerats i syfte att skapa en filial för ”långtidsutsändning av personal till Filippinerna”. I september berättade företaget för MKSE.com att de ville utöka den då mer nyetablerade verksamheten i Cebu med ansvarige Andreas Ericsson.

Vi har mer på samma ämne:  Episerver med Unified Commerce Alliance till NRF, nytt högkonverterande case

Annars är det främst spelbolag som Betsson och Net Entertainment som bedriver .NET utvecklingsverksamhet i landet. Den stora Episerver-associerade kompetenspoolen finns österut, i Vietnam och framförallt i centrala Hanoi.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.