Bang & Olufsen köper in ny Contentful och Commercetools e-handel av Publicis Sapient, prisas direkt

In Commercetools, Contentful, CXM, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Publicis Sapient Sverige berättar för MKSE.com att de för ett kort tag sedan lanserat danska Bang & Olufsens (B&O) nya headless commerce och headless content e-handel.

En ny digital varumärkesupplevelse de ska ha jobbat länge med, som landade på så populära valet Commercetools (nyligen med samma ägare som t ex Episerver). Det i en annan 100% headless-kombination. Tyska ledande headless-CMS:et Contentful ska även användas i lösningen för att sköta all innehållshantering (troligtvis då tillsammans med ett externt WYSIWYG CMS UI, som är kutym).

B&O berättar att i deras egen Brand Experience ska inte hets och kommers fått stå i fokus men bolagets historia, känsla och expertis. Andra värden än kanske många andra e-handlare vill förmedla.

”We merried luxery and commerce in our own way. To create what we like to call ”slow commerce”.”
Efter lansering ska sajten åtnjutit 23% ökad konvertering, 42% ökade intäkter online och 28% ökad värde per order. Publicis.Sapient berättar att lösningen redan tävlat i flera e-handelssammanhang och ska ha vunnit flera priser. En som nämns är Modern Retail Awards 2019 som ”Best E-Commerce Experience” för att företaget varit trogna sina lyxprodukter på ett föredömligt sätt.
Publicis Sapient har stått för design, strategi och teknisk implementering. De är förtjusta i att byta namn på gamla Razorfish också. Efter att hetat allt från Nitro till bara Sapient och behållt Razorfish i vissa regioner skulle man landat i ”Publicis.Sapient” för i år. Men i ett sjätte namnbyte på kort tid droppades plötsligt punkten och det ska nu vara två separata ord som gäller.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bästa valet inom e-handel 2023, enligt Gartner. Skönhetsbolag ny på listan

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka här för att e-posta oss direkt