Bang & Olufsen köper in ny Contentful och Commercetools e-handel av Publicis Sapient, prisas direkt

In Commercetools, Contentful, CXM, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Publicis Sapient Sverige berättar för MKSE.com att de för ett kort tag sedan lanserat danska Bang & Olufsens (B&O) nya headless commerce och headless content e-handel.

En ny digital varumärkesupplevelse de ska ha jobbat länge med, som landade på så populära valet Commercetools (nyligen med samma ägare som t ex Episerver). Det i en annan 100% headless-kombination. Tyska ledande headless-CMS:et Contentful ska även användas i lösningen för att sköta all innehållshantering (troligtvis då tillsammans med ett externt WYSIWYG CMS UI, som är kutym).

B&O berättar att i deras egen Brand Experience ska inte hets och kommers fått stå i fokus men bolagets historia, känsla och expertis. Andra värden än kanske många andra e-handlare vill förmedla.

”We merried luxery and commerce in our own way. To create what we like to call ”slow commerce”.”
Efter lansering ska sajten åtnjutit 23% ökad konvertering, 42% ökade intäkter online och 28% ökad värde per order. Publicis.Sapient berättar att lösningen redan tävlat i flera e-handelssammanhang och ska ha vunnit flera priser. En som nämns är Modern Retail Awards 2019 som ”Best E-Commerce Experience” för att företaget varit trogna sina lyxprodukter på ett föredömligt sätt.
Publicis Sapient har stått för design, strategi och teknisk implementering. De är förtjusta i att byta namn på gamla Razorfish också. Efter att hetat allt från Nitro till bara Sapient och behållt Razorfish i vissa regioner skulle man landat i ”Publicis.Sapient” för i år. Men i ett sjätte namnbyte på kort tid droppades plötsligt punkten och det ska nu vara två separata ord som gäller.