Bäst i världen på CX och CRM 2019 enligt Gartner

In CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vilka är egentligen bäst i världen på att hantera kundupplevelse och allt inom CXM? Gartner har en graf och kvadrant kring det. Vad har då hänt efter helåret 2018 och hur skiljer sig årets ”Gartner Magic Quadrant for CRM and Customer Experience Implementation Services Worldwide” jämfört med tidigare år?

Deloitte/Deloitte Digital är fortfarande ledare, nästan på exakt samma plats som året innan. Samma sak gäller för tvåan Accenture/Accenture Interactive. Som med ögonmått däremot verkar tappat något jämte ledaren, enligt Gartner. Avståndet är större i år. Trea är fortsatt IBM iX.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Iprospect går in på Clas Ohlson, nya tekniska plattformar

Det är några, om inte jättemånga, förändringar. Capgemini klättrar en bit och hamnar på vad som kan tolkas som en plats fyra. Detta i år före t ex PwC som backar. Publicis.Sapient ligger med i ledarrutan i år, strax under Capgemini och de andra. Wipro och Cognizant är även de ledare, men utan förändring från tidigare år. NTT Data är i år utanför ledargruppen.

Indiska Tata och HCL ligger kvar som utmanare. Bearingpoint kastas ned ett snäpp och EY får ligga kvar som en ”visionär”.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Miljardbolaget marknadsför sig via Gartner Peer Insights, 206 recensenter har bl a fått presentkort på 200 SEK

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss