CMS hacker attack – Förebyggande åtgärder

In Drupal, Nyheter, Optimizely/Episerver, Polopoly Atex, SharePoint MOSS 2007, Wordpress by edenstromLämna en kommentar

I en tråd om VFH-attackerna på Aftonbladet har webbmasters på WN.se sammanställt en åtgärdslista som förebygger hackare. Saker CMS-ägare i Sverige borde lärt sig efter nyårshelgen: Användare: Tillämpa olika lösenord på olika ställen. Använd många tecken, gärna siffror samt specialtecken. Användare: Ändra lösenord regelbundet och ofta. Administrator, försök påminna användarna om detta. Administrator: Nöj dig inte med MD5 eller SHA1 hash, utan salt, kryptering. Skydda "salt"-algoritmen. Administrator: Slå inte av magic_quotes i PHP 4/PHP 5. Administrator:...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.