CMS-tillverkare väljer Lucene open source, inte Google

In Gratis, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

CMS Watch rapporten The Web CMS Report 2009 visar att en majoritet av dagens CMS-tillverkare lägger till ett egenutvecklat, licensfritt sökverktyg i CMS produkten. Och närmare 40 procent av alla tillverkare i årets rapport har valt att basera detta egna sökverktyg på Apache Foundation Lucene, som MKSE tidigare skrivit om. Förlorare på utvecklingen är bl a Google (Mini) som erbjudit skalbara lösningar som en del av CMS-tillverkarnas erbjudande men nu får se sig slagna av open...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Det fina med Lucene är enkel driftsättning/distribution, all funktionalitet och konfiguration ingår som en del av webbplatsen.

    Men man måste också komma ihåg att Lucene inte indexerar på samma sätt som exempelvis MS Search Server eller Google, så kvaliteten på sökresultaten kommer inte att vara densamma.

  2. Det fina med Lucene är enkel driftsättning/distribution, all funktionalitet och konfiguration ingår som en del av webbplatsen.

    Men man måste också komma ihåg att Lucene inte indexerar på samma sätt som exempelvis MS Search Server eller Google, så kvaliteten på sökresultaten kommer inte att vara densamma.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.