CMS-tillverkare väljer Lucene open source, inte Google

In Gratis, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

CMS Watch rapporten The Web CMS Report 2009 visar att en majoritet av dagens CMS-tillverkare lägger till ett egenutvecklat, licensfritt sökverktyg i CMS produkten. Och närmare 40 procent av alla tillverkare i årets rapport har valt att basera detta egna sökverktyg på Apache Foundation Lucene, som MKSE tidigare skrivit om. Förlorare på utvecklingen är bl a Google (Mini) som erbjudit skalbara lösningar som en del av CMS-tillverkarnas erbjudande men nu får se sig slagna av open...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Det fina med Lucene är enkel driftsättning/distribution, all funktionalitet och konfiguration ingår som en del av webbplatsen.

    Men man måste också komma ihåg att Lucene inte indexerar på samma sätt som exempelvis MS Search Server eller Google, så kvaliteten på sökresultaten kommer inte att vara densamma.

  2. Det fina med Lucene är enkel driftsättning/distribution, all funktionalitet och konfiguration ingår som en del av webbplatsen.

    Men man måste också komma ihåg att Lucene inte indexerar på samma sätt som exempelvis MS Search Server eller Google, så kvaliteten på sökresultaten kommer inte att vara densamma.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.