Sajter med inbyggd Sesam sökning drabbade

In Nyheter, Sökmotor by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Apropå interna sökmotorer i CMS. När Sesam.se lägger ned drabbas flera stora sajter med bakomliggande CMS-integrerad sökfunktionalitet. Schibstedbolagen Aftonbladet.se och Svenska Dagbladet Svd.se främst. Men även Bonnierägda Resumé Resume.se har avtalat med/handlat upp sökmotorn för sin sajt. Sesam.se har inte aktivt sålt någon sökprodukt, det verkar mest varit systerbolag och konsekvenser som gett de tidigare kundsamarbeten. Det ska bli intressant att se vad Aftonbladet.se och Svd.se väljer som alternativ. Nedläggningen känns inte oväntat och bytet borde ha...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.