Community med anonymitet blir klagomur

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Drupal, Escenic, Liferay, Polopoly Atexby Martin EdenströmLämna en kommentar

I flera av 2008 och 2009 års större sajtsläpp har möjligheten att anonymt kommentera nyheter och artiklar aktiverats. Det gör sajterna till en typ av minicommunityn utan krav på registrering.

Kanal5.se (Liferay) och i synnerhet systerkanalen Kanalnio.se (Liferay) är numera nedsulad med negativ kritik.

Svenskarna, tillsammans med flera andra nationaliteter, älskar att klaga. Speciellt när de inte behöver berätta vilka de är eller gå igenom en registreringsprocess.

Är ett anonymt community verkligen till sajtägarens fördel? Kanske ger det några extra klick per unik besökare som intresserar sig för vad som ryms bakom svordoms- och skitsnackrubriken. Men nog skadas Kanal 9:s varumärke långsiktigt. Det finns annonsköpare bland besökarna.

Fler artiklar om ämnet:  Glomo vinner app-uppdrag för Bolagsverket, ny strategisk partner

Kanalnio.se:s problem med anonymiteten har till viss del även nylanserade (Drupal) TV3.se (se här), TV4.se:s (på Polopoly) TV-program (se här) och mediasajten Dagensmedia.se (snart Escenic) (se här). En stor del av sajtens content är kommentarer och en majoritet av dessa är väldigt kritiska.

Stryps anonymiteten tystnar både aktiviteten och kritiken fort. När Resume.se tog bort anonymiteten tappade communityaktiviteten på sajten med runt 80-90%.

Bjässarna Aftonbladet.se och Expressen.se lyckas hålla ned kritiska kommentarer med registreringskrav samt kostsamma manuella insatser av Interaktiv Säkerhet.

Fler artiklar om ämnet:  Wolters Kluwer anlitar svenska Kodamera för ny tjänst

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.