Coop stänger alla butiker, IT-attack mot Kaseya kassasystem – lösensumma på 0,7 mdr krävs

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

När Coop under lördagen tvingas till den unika aktionen att panikstänga alla butiker är det en hackerattack mot Kaseya, egna övervakningssystemet för kassorna, som ligger bakom beslutet. Systemleverantören inom övervakning och säkerhet online upptäckte intrånget under fredagen och kontaktade alla sina kunder tidigare idag för att ge den unika “IMMEDIATELY shutdown” ordern. Runt 40 licenstagare ska drabbade, men totalt hela 36 000 kunder. Därav Coop med alla sina 800 butiker. Det är en attack på egna...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon