Dalademokraten.se uppgraderar med EPiServer CMS

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

Dalademokraten.se har gått live på en ny version av EPiServer. Numera EPiServer CMS 5. Arbetet har utförts av bl a Andreas Ek och Stephan Kvart. Dalademokraten är EPiServer-användare sedan tidigare, då med Drumedar som leverantör. Den releasen, som delvis fortfartande lever kvar, hyllades för några år sedan då den var:

”..ytterst kostnadseffektivt utvecklad avseende licenskostnad och konsultinsats jämfört med javabaserade tidningssystem.”

Dalademokraten vill nog fortsätta sitt sparsamma CMS-arbete. Tidningen redovisade ett minusresultat på 3,4 miljoner kronor för 2009.

Tidningsreferenser välkomnas inom EPiServer-lägret. Speciellt nu när tunga Bonnier lagt så många ägg i denna korg. De vill inte vara helt ensamma i framtida gruppmöten för EPiServer mediaanvändare.

Kommentarer

  1. Re-design, med omfattande kodrefaktorering. Integration av nytt redaktionssystem och förberedelser för att i ett senare skeede lyfta till CMS 6.

  2. Bra jobbat! Vore kul att få veta mer om den lösningen någon gång! Tidningssajter är ju lite speciella redaktörsmässigt.

Leave a Comment