DrupalCon Copenhagen 2010: NYSE väljer Drupal, anställer 50

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

DrupalCon Copenhagen 2010 som pågår till den 27:e augusti kickade igång denna vecka. Med Dries Buytaert, Rasmus Lerdord (PHP:s skapare) och Lullabot, Acquia, Microsoft, Trellon, VpsNet och ProPeople på plats blir det en av de större Drupal-konferenserna i Europa i år.


Under dagarna har det avslöjats att NYSE Euronext (New York Stock Exchange) väljer Drupal och ska anställa 50 egna PHP-utvecklare för att sköta satsningen. NYSE Euronext-projektet verkar gälla en ny Global Web Division och sköts
delvis av franska I-chaumiere i Paris.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tesla använder Storyblok headless för CRM i 30 egna butiker

Case från tidigare Drupal-kunderna Royal Mail, Capgemini och TimeWarner visas även upp. Dessutom finns ett spår som ställer nya storkonkurrenten WordPress mot Drupal.

Agendan är späckad. Missa inte typsnittsstajlade konferenssajten som är något i hästväg. Svenska NodeOne är sponsor och representanter från svenska och danska Cybercom finns på plats.

Kommentarer

  1. Men den typsnittstajlade sajten har ju nu fallit i bitar om man råkar använda Internet Explorer.
    Det är riktigt jä**a illa att de ”glömmer bort” IE. Visst kan man tycka att andra webbläsare är bättre och mer äkta.

    Men jag har snackat väl om att välja Drupal för koncernen jag jobbar på och även tipsat om att det är ett väldigt levande verktyg med konferensen som exempel. JObbar lite i motvind mot rådande Polopianer och EpiServervurmare.

    Men nästan alla mina chefer liksom 90% av våra besökare använder ju IE.. ehh .Då blir det ju pinsamt när inte Drupals show off-site funkar..

    Det blev lite skratt och en klapp på axeln typ att kom igen när Drupal funkar.

Leave a Comment