SiteVision AB startar upp Stockholmskontor

In Nyheter, SiteVision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström7 Comments

SiteVision AB har valt att starta upp ett Stockholmskontor. Huvudkontoret ligger kvar i Örebro. VoiceCorp-profilen Daniel Erkstam ska leda satsningen (försäljning och marknadsföring). SiteVision säger sig även ha ökat sin omsättning med nära 50 procent på två år. "Målet är att bli Sveriges största CMS" - Anders Korsvall. Bla-bla-bla. För mer än fem månader sedan kallade sig omdöpta SiteVision "Sveriges ledande webbpubliceringsföretag". Sedan dess har vi sett Burlöv, Ludvika, Halmstad, Migrationsverket, och O-Ringen (barter?). Med tydliga... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. He he. Tröttnade Daniel på tågstrulen till Örebro redan efter en veckas pendlande tro? Angående att bli Sveriges största CMS så har de ju lite att jobba på, inte minst inom privat sektor som ju närmast är orörd mark för SiteVision. Sedan kan man väl tänka sig att branschgiganterna roar sig med att ha egna och olika definitioner. Flest sålda licenser? Flest servrar? Flest sajter? Flest domäner? Flest redaktörer som använder verktyget? Sajternas totala besökarantal?

 2. Hej Martin.

  Roligt att du skriver om vårt nya kontor. När vi kallar oss ledande publiceringsverktyg syftar vi främst på vårt arbete med tillgänglighet, användarvänlighet och smidiga implementationer hos kunderna. Vi är inte ledande i att vara störst – det är ett långsiktigt mål. Hör gärna av dig om du är intresserad av mer information.

  Vänliga hälsningar,
  Anders Korsvall, SiteVision AB

 3. Anders, eftersom SiteVision är ett system som kan implementeras nästan enbart genom parametersättning så tycker jag att ni borde se över en partnerstrategi om det långsiktiga målet verkligen är att bli störst. Era stora implementatörer idag är väl relativt tekniktunga men det behövs inte. Istället bör ni kunna gå direkt på reklam- och designbyråer.

 4. Nähäddu Pär! Jag har inte tröttnat på Örebro. Utan meningen från början är att jag jobbar i Örebro en dag i veckan. Resten i Stockholm. Jobbar nu min nionde dag åt SiteVision.

  Jag är för novis för att argumentera och lägga ut framtida strategin. Men jag har sökt mig till SiteVision för att det finns en grym potential i företaget/verktyget som det ska bli kul att få ägna sig åt.

  Dags att på allvar börja jobba på att få över Infobyte till den ljusa sidan nu ;-)

 5. Vi gillar att UTVECKLA saker, får vi inte jobba i Visual Studio så känner vi oss vilsne och helt onördiga. SiteVision är ju mest parametersättning. Vi har nog alltså fel konsultprofil för att passa det verktyget. Jag tror att ni kan hoppa över ledet med ”tekniktunga” konsulter och springa rakt på reklambyråerna eller möjligen htmlknåparna. Men visst, jag kan titta förbi någon gång så får du väl försöka övertyga mig om att jag har fel.

 6. Visst har du rätt i att det går enkelt och snabbt även för webbyråer att bygga lösningar med SiteVision. Däremot vill vi inte framstå som ett verktyg för endast enklare webbplatser, för det är vi inte. Och avancerad utvecklarkapacitet behövs verkligen när man implementerar avancerade webbplatser såsom exempelvis arbetsformedlingen.se eller när man t.ex. vill integrera med olika system.

  Med SiteVision kan man lägga en större del av utvecklingstimmarna på sådant som är nyttigare för kunden än att programmera mallar (och kanske även roligare för utvecklarna? :-) vilket i slutändan gör att kunden får en bättre webbplats för samma kostnad.

 7. @Anders: Det var inte min avsikt att förringa SiteVision-systemet till en produkt för ”enklare sajter”. Däremot så menar jag att det finns två filosofier inom CMS-systemen, där vissa system, t ex SiteVision och Lemoon 3, till stora delar styrs av parametrar som sätts i systemets eget GUI och där andra system, t ex EPi och Lemoon 4 mer är en verktygslåda där utvecklare monterar ihop slutresultatet med en kombination av det som finns i CMS:ets verktygslåda men också med det som finns i den allmänna utvecklar-verktygslådan. De här systemen attraherar sedan helt olika typer av människor som jobbar med dem, vi tekniknördar vill koda och humanisterna vill använda drag-and-drop. Men Daniel får väl som sagt försöka puffa mig till CMS:et som inte kräver nördar.

Leave a Comment