Ektron köps upp, CMS storsatsning av riskkapitalaktör?

In CXM, Microsoft .NET, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Update: Vid årets Gilbane Conference om digitala upplevelser och contenthantering var ett av de stora snackisarna att det amerikanska .NET-baserade CMS-företaget Ektron var nära tagits över av riskkapitalaktören Accel-KKR för blott 52 miljoner dollar. En blygsam summa då bolaget omsatte ungefär lika mycket för inte många år sedan.

Flera förändringar var aktuella för ett framtida, eventuellt övertaget Ektron, enligt CMSWire.

Nashua, New Hampshire-baserade Ektron ska kunnat visa upp fina siffror de senaste åren med tvåsiffrig tillväxt samt generellt god lönsamhet. Men sedan bar det snabbt utför 2013-2014. Flera anställda ska fått sparken inför förvärvet och det ska inte varit någon hemlighet att Ektron gått på knäna en längre tid. Bolaget ska gått från 300 till 100 anställda, och frågan är om det stannar där. Fler uppsägningar kan vara aktuella 2015.

Plattformen har lidit senare år av att inte riktigt hängt med i alla snabba tekniska svängar och på internet finns en större mängd belackare och kritiker.

Ektron har i år en helt ny ledning och framförallt en ny CTO som ska vara redo att genomföra en del förändringar i produkten.

0st
kunder säger sig Ektron ha

Investmentbolaget Accel-KKR gick även tidigare i våras in i Ektron genom att för en mindre summa ta över en större aktiepost. Ektron ska ligga på runt 40 miljoner dollar i årliga intäkter, enligt 2012-2013 siffrorna.

Nyligen såldes .NET-konkurrenten Telerik för 262,5 miljoner dollar.

Leave a Comment