Episerver Commerce och Microsoft Dynamics projekt anklagas för Twilfits kris

In Centra, CRM Customer Relationship Management, E-handel, Microsoft Dynamics 365, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Twilfit tvingades för en vecka sedan till rekonstruktion efter att inte kunnat betala skulder på omkring 100 miljoner kronor. Nu klarnar det vad det är som ligger bakom de okontrollerbara utgifterna.

Det är modeföretagets omfattande nya Microsoft Dynamics 365 och Episerver Commerce e-handel med kringsystem (t ex Touchtech in-store teknik) som används som främsta anledning till krisen. En lösning som skulle ersätta den tidigare Young / Skilled Silk e-handeln som användes fram till runt 2016/2017. En ovanligt anledning för VD att ange, men Twilfits Henrik Fischer har återkommit till e-handelskostnaderna i samtliga offentliga uttalanden. Det betyder att mångmiljonbelopp rullat i digitalsatsningarna.

”Satsningar på nya affärssystem och webbplattform som tärt på lönsamhet och likviditet.”

Något liknande har inte uttryckts sedan Postnord offentligt gick ut och klagade på egna huvudbyrån Forsman & Bodenfors tidigare i år.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Serveringsrobotarna intar McDonald's

Eva Fraenkel med en bakgrund i Rapunzel och Gudrun Sjödén tillträdde som e-handelschef och Digital Director tidigare i år. Hon låg däremot inte bakom bytet från Young / Skilled e-handel, det skedde under hennes företrädare Fabiola Wikströms tid (numera på Rodebjer).

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.