Facebook Like är första steget mot nya Facebook Connect Instantly Social

In Facebook Open Graph, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

När konkurrenterna filar på XAuth ligger Facebook redan många långa steg framför. Det visade sig på årets F8 konferens.

Sverige är ofta i framkant inom utveckling och så även i detta fall. Gårdagsreleasen Damernas Värld (Bonnier, ”Feber.se CMS”) blev den första svenska sajten att applicera delar av det nya som är på gång från personaliseringsdominanten Facebook.

Det är nya Facebook Like tjänsten, eller ”Gilla knappar” som ni känner till det från originalet på Facebook.com. De finns numera tillgängliga för applicering på vilken sida, artikel, kommentar eller funktion som helst. Motkravet? Facebook sparar självklart dessa uppgifter själva. Som de gör med allt från Facebook Connect-kopplingen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Netlify headless får 22 mdr värdering, anledningarna till hysterin

Som en del av kommande ”open social graph API” kommer Facebook Connect, som det talats om, öppnas upp för att se mer djuplodade aktiviteter och beteenden hos mina kompisar – på vilken sajt som helst som har Facebook Connect implementerat. Facebook kallar det ”Instantly social”.

Ytterligare ett steg som kommer inom en snar framtid är ännu mer automatiserade inloggningar via Facebook Connect. Redan nu fungerar automatiska inloggningar inom samma webbläsar-session, men detta kan även komma att styras av mer långlivade kakor framöver för en högpersonaliserad surfupplevelse mellan dig och dina kompisar bland Facebooks ~420 miljoner användare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Netlify headless får 22 mdr värdering, anledningarna till hysterin

API:t ska även bli ännu enklare för utvecklare att bygga vidare på för egna webbsajten, mobilwebben eller tjänsten.

Kommentarer

  1. Pingback: wtf – facebook kladdar utanför sin box « Paulwaper

Leave a Comment