Fler tidningar överger Polopoly för WordPress och Ruby CMF

In Headless / Decoupled CMS, Open source PHP, Polopoly Atex, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström10 Comments

Update: Det ser fortsatt mörk ut för Atex Polopoly inom svenska mediahus.

http://www.thomasnilsson.eu/mediemakt/wp-content/uploads/2008/08/mittmedia.png

Medievärlden skriver att utvecklingsbolaget Mktmedia framöver ska vara mycket mer inställt mot affärsutveckling snarare än java CMS-utveckling.

Sedan 2011 har publikationerna VK och Norran inom Mktmedia-sfären redan gått över till WordPress. Och som MKSE kunde avslöja redan i maj är koncerndelen Mittmedia är på väg att skapa sitt eget Ruby CMF/CMS-system.

Resterande bolag ligger än så länge kvar i Polopoly CMS. Men de är relativt få nu, jämfört med hur planerna såg ut för fyra och ett halvt år sedan. Sedan dess har både EPiServer (2009) och Escenic (2010) bryskt och kostsamt kastats ut.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Ingemar Stenmark och Therese Johaug säljer kuddar på ny WooCoommerce och Klaviyo Marketing Automation

För mobila sidor används fortfarande en gemensam Mktmedia mobil-plattform. Bra att åtminstone ett projekt lyckades för att få till en central, kostnadseffektiv sajtframtagning.

Kommentarer

 1. Hur vet du att det var kostsamt att ”kasta ut” de andra CMS:en, det kanske var så att de existerande kostade mer än vad de smakade? För övrigt, ovanligt ofta som CMS just kastas ut på den här bloggen ;-) http://bit.ly/10gIzw4

 2. Det är ingen ”term”. Det är två ord. Som upprepas i var och varannan bloggpost. Lite tjatigt. Lite slarvigt med språket ;-)

  Men det var inte frågan, utan hur du kan veta att det var kostsamt att byta CMS? Som om de inte fick det de behövde när de bytte?

 3. Jag utgår från de tidigare licensmodeller jag sett för olika CMS. Det är sällan det blir billigt att byta från 2-3 st till en ny, för att sedan överge den. Dessutom skvallrar väl valen av CMS före och efter av viss åtstramning nu i år. De går inte direkt vidare in i en licenstyngd lösning från Oracle, Adobe eller OpenText om vi säger så.

 4. Så du gissar med andra ord. Ok. det var bara det jag undrade.

 5. Vilket är en ”hyffsat” kompetent gissning (a.k.a tid är pengar, pengar är tid)

 6. Javisst. Men bara en gissning. Inga fakta…

 7. försök inte, han Mikke är MKSE’s svar på Anders Andarve

 8. Mikke: är inte du fritidspolitiker för Vänsterpartiet? Om så är fallet förstår jag inte tjatet om gissningar och ”bristen” på fakta.
  Nu droppar vi det här och går vidare, Martin gör ett bra jobb och (mig veterligen) skyndsamt korrigerar/lägger till uppgifter på ett föredömligt sätt.

Leave a Comment