Fler utbildningar startas för att täcka CMS-kompetensbehovet

In Drupal, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

På temat kompetensbrist inom vissa CMS-falanger får MKSE veta att Plushögskolan har startat en YH-utbildning för CMS-fokuserad PHP-utveckling (WordPress och Drupal nämns i materialet). De ansluter därmed till Nackademin, Jensen m fl som gjort samma sak i år.

Utbildningen har mer tyngd i ryggen är tidigare i regionen. En mängd större bolag från Malmö sitter med i styrgruppen och intresse från arbetsgivare ska ha börjat dyka upp.

Kompetensbrist och låg kvalitet på PHP-, system och kringsystemintegration har under 2012 kallats av de största utmaningarna för Drupal i USA. Det är inte mycket bättre i Sverige. Även andra populära CMS som EPiServer lider av samma sak, mitt i lågkunjunkturen.

http://www.oddhill.se/sites/all/files/oooh_1.jpg

I Malmö finns även Odd Hill som jobbat med Open Office på Malmö Stadsbibliotek en hel vecka. För att öka kunskapen och intresset kring CMS och PHP.

Open Office var ett initiativ från biblioteket där företag flyttar in och skapar en tillfällig arbetsplats under en vecka. En hel del Drupal-presentationer hölls under veckan för allmänheten.

Kommentarer

  1. EPI server rant: ”When some one asks you to build a EPI server site & you dont know what the hell you’re doing! Stick to what you do well!”

  2. ??? Det är en drupal konsult som skriver det martin klippt in nedan!!

  3. Eh, ja. Och det är lika självklart som det som jag skrev. Om du inte kan det du ska göra, så kanske du bör låta bli. Ovasett om det gäller Drupal, EPI server eller något annat. Doug Vanns poäng var att firmor som inte kan det de blir anställda för att göra bör låta bli.

Leave a Comment