XXL live på hybris e-handel

In Check out/Kassasystem, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

I sista sekund inför ”eJul”, julens e-handel är norska sportkedjan XXL klara med sin nya hybris e-handel framtagen av Cloud nine och e-handelsspecialicerade iStone.

Det är en webfontsspäckad sak med en hel del scroll samt varukorg och kassa i topp. En hel del stora erbjudanden återfinns i carousel. Dessutom finns målgruppsingångar för kön och junior. Och hela åtta sidscrollande produkter i en grid på startsidan.

Själva köpflödet har några kul detaljer. Efter vald storlek så ökar antalet i en lightbox till ”1” om inte produktbilden klickats fram. Checkoutflödet är förlagt till tre sidor. Priserna är stora och väldigt tydliga över hela sajten.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nya "Åhléns 2.0" på väg, headless och CRO-baserad optimisering bakom nysatsningen

Kreditkort, PayByBill och senaste kvartalets av e-handlare uppskattade Klarna-utmanare Paypal erbjuds som PSP:er.

Men en elvastegsregistrering, som är tvingad (!) för köp (och utan registreringsfritt köp eller personnummer-genväg) känns som enriktigt konverteringsdödare.

Cloud Nine står för koncept, design, interaktionslösning och gränssnittsprogrammering.

Arbetet utannonserades i slutet av maj, så projektet har pågått i omkring 7-8 månader. Tidigare hade XXL en norsk Dashboard e-handel framtagen av Netpower.

Leave a Comment