Förtroendekris för Adobe som ägare av open source e-handel

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Att Adobe tvingas gå ut och berätta att de patchat egna Adobe Commerce 2 Magento e-handeln har kvartalsvis snarare blivit regel än undantag. Ibland tvingas de göra så ännu oftare. Nu i augusti gällde det hela 26 kritiska fixar som kunde inneburit kunddataförluster eller värre för plattformsägarna. Det sägs t ex att populära framtidstekniken GraphQL, som driver nödvändiga PWA-frontarna i Magento 2 PWA produkten, ska varit en bakväg in för hackare att få full kontroll över Magento-installationer. Även ”errors/503.php”, ”close.php” samt ”processor.php” core filerna hade flera sårbareheter, upptäcktes det nu under sommaren.

Vi har mer på samma ämne:  Efter två års pandemierfarenheter och fördubblad försäljning, Lindt D2C e-handel byggs om

Hoppas att ägare av open source plattformar, som Umbracos svenska nya ägare, tänker på detta inför framtiden. För internt på Adobe ska det tidigare ”brokiga” PHP-bolagsförvärvet nu ses som [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]en rätt kostsam arbetsbörda. Med ett tillhörande ännu större hot på horisonten. Om antalet täckta buggar och sårbarheter inte avtal och blir bättre i framtiden. Men det ser mörkt ut i dagens ”hackerattack-frekventa” pandemiklimat 2021 då alla företag är en typ av måltavla. Eftersom man knutit egna varumärket närmare Magento ehandel genom namnbytet till Adobe Commerce har dessutom Adobe ännu mer att förlora på attackerna.

Vi har mer på samma ämne:  Mitsubishi Motors öppnade e-handel, konverterade 124 fordon första månaden

Det läggs troligtvis tiotusentals timmar på att patcha Magento open source löpande. Allt för att inte dras med i några PR-mässigt allvarliga situationer som kan påverka Adobe som varumärke generellt och de egna, andra produkerna. Så kan det bli när man gör vad som helst för att koppla in en PHP open source produkt till egna javastacken bara för att den fanns med i Gartner och Forrester-rapporter.[/ppp_patron_only]