Framtiden för SVTPlay spikas av 3-åringar

In Nyheter, Play-kanal / Multimedia by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Vid årets SIME på Cirkus i Stockholm hade DI Digitals Daniel Goldberg, TeliaSoneras Helene Barnekow och SVTs fortfarande relativt nya VD Hanna Stjärne en paneldebatt om hur ledare inom en marknad bäst förändrar sig själva och hur dessa tre aktörer valt iscensätta detta.

År0
ska UX'en hålla fram till

Samtliga har redan kommit en bit på väg (TeliaSonera med sitt Spotify intresse) och har relativt färdiga processer klara för hur ledning på högsta nivå ska involveras i mer tekniska, ”digitaliserande” beslut.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Voyado passerar 300 anställda, Åkerberg och Barnekows planer framöver

Dialogen landade främst i diskussioner om vad som kommer först, content eller teknik. Men SVTs Hanna Stjärne berättade om ett nytt större projekt för SVTPlay som sjösatts under oktober månad. Projektet kan komma att leda till större förändringar och hela omskrivningar av SVTPlay.se’s kärna.

Det handlar om att anpassa den populära on-demand plattformen för framtiden. Nuvarande lösning, prisbelönt designad av Doberman, ska även fungera år 2020 och måste ständigt ligga i tiden.

Det inledande arbetet ska bestå av att anpassa användning, utseende, plattformsval etc. efter hur millenialls beter sig och UX-mässigt ”rör sig” i gränssnittet idag. Stora studier kring riktigt ungas användning pågår i skrivande stund.

Så unga som 3-4 åringar agerar ledsagande förebilder då de om 5-7 år kommer utgöra en större del av SVTPlays målgrupp och SVT är mycket intresserade av deras sätt att se på innehållskonsumtion. Hur startar och stoppar de filmvisning, hur avslutar de en visning på en enhet och väljer fortsätta den på t ex en iPad. Det är vad TV-bolaget vill veta.

Resultatet väntas sent nästa år eller året därpå. SVT har varit duktiga med att löpande förbättra och förändra funktion (fjärrkontrollen) och UX inom SVTPlay.

Leave a Comment