Grebban köper upp delar av Omniarch-konkurrenten ROIROI

In E-handel, Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Grebban vill också in på det som tagit Omniarch till 50-talet anställda på rekordtid. Ett spetsigt och specialiserat strategibyråerbjudande med fokus på DTC/D2C, “Direct to consumer” e-handel. ROIROI startade under 2021 som just en sådan specialiserad byrå och har sedan dess haft en snabb tillväxt med kunder som Stronger, CAIA Cosmetics, Safira, Chimi, Grandpa, Equestrian Stockholm och Nudient.

Vilka svenska bolagsledningar har redan spenderat för mycket pengar på metaverse och mindre taktiska digitalbeslut? Leta i MKSE.com innovation tech nyhetskategori. Öppen gratis under en begränsad period.
Nyligen berättade även Knowit att de inte bara ska stå och se på när folk med ”hands-on” ecom/martech erfarenhet tar viktiga marknadsdelar och framförallt beslutsfattande roller inom det livsviktiga kundsegmentet och området e-handel. De startade då egna Sync Knowit Experience Göteborg. Utöver just ledande ”ecom enhancement” Omniarch finns även nystartade Noos och Commerce Mind inom området i Sverige.

ROIROIs Victor Emilson och Marc Verschueren tog med sig 15+ år av att arbeta med e-handel, varumärken och digital marknadsföring från bolag som Ideal of Sweden, Happy Socks, Stronger och Urbanista när de startade bolaget. Hundra man stora design- och e-handelsbyrån Grebban går nu in som ny investerare, samt öppnar nytt affärsområde inom performance marketing.

“ – Det började med att jag ofta fick frågor från andra hur jag arbetar, gör eller vad som fungerat från andra e-handelschefer. Samtidigt insåg jag hur svårt det var att ta hjälp av konsulter, eftersom de flesta är stöpta i antingen multibrand-retail eller B2B. Efterhand insåg jag att det nog finns en plats för en spetsig specialistaktör som har djup, konkret men även strategisk erfarenhet av e-handel för DTC.”

Säger Victor Emilson, VD och grundare på ROIROI. Grebbans VD och grundare Anton Johansson blir också ny styrelseordförande i ROIROI.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Granitor handlar upp ny innovations, SEO, UX och digitalpartner