Hackade SSU.se på Joomla! nere i tre dagar

In Joomla, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström12 Comments

Joomla!-Sverige måste ångra den politiska referens de fick in inför valet. SSU.se är nere för tredje dagen i rad. I söndags eftermiddags blev sajten ytterligare en av de Joomla!-webbar som hackare lyckas ta över. troligtvis genom otätade plugins. Tyvärr även ett kraftigt underbetyg till Kristofer Åberg och co. krishantering. Att inte peka om DNS:er och få upp en temp-sajt på Blogger eller WordPress, samtidigt som Joomla!-lösningen (av inhouse samt Ottoboni) expoit-söks och tätas, är helt oförklarligt. Speciellt... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Sandlådenivå? Det är väl ungefär den kvalitén som det är på Joomla. Större sandlådekod får man leta efter.

 2. Anne-Marie Eklund Löwinder, kvalitets- och säkerhetschef på stiftelsen .SE, säger att det går att hacka sig in i princip överallt.

 3. Se konversationen Joomla! – Drupal – WordPress som följde artikeln. Den är viktig för CMS-diskussioner q2-q3 2010 och jag tyckte det var rätt att bifoga den.

 4. Nere i två dygn borde det väl stå om man ska va korrekt… ;) Nu är den uppe i alla fall. Dock får du vänta lite längre på svar på din andra fråga..!

 5. Härligt inlägg, herr Sandlåda!

  Är den någon särskild del av koden i Joomla! core du syftar på? Skulle vara intressant att höra dina förslag på förbättringar/optimeringar i så fall.

  Tack på förhand.

 6. Som med alla system som måste man sätta upp en plattform enligt de säkerhetsaspekter som gäller för att säkert drifta en publiseringslösning vilket inte har gjorts här. Joomla är ett mycket säkert system om man sätter upp det korrekt.

  Joomla är även Europas största publiseringsplattform enligt säkerställd statistik http://cmscrawler.com/

  Nämnas skall att även General Electric världens största företag har valt Joomla och även andra stora företag som t ex Orange Telecom, Sony, MacDonalds, Danone, Tesco retail, Pizza Hut, IKEA och flera länder i världen som t ex Indonesien, BanglaDesh,Lettland, Tunisien, Tonga etc

Leave a Comment