Hackade SSU.se på Joomla! nere i tre dagar

In Joomla, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström12 Comments

Joomla!-Sverige måste ångra den politiska referens de fick in inför valet. SSU.se är nere för tredje dagen i rad. I söndags eftermiddags blev sajten ytterligare en av de Joomla!-webbar som hackare lyckas ta över. troligtvis genom otätade plugins. Tyvärr även ett kraftigt underbetyg till Kristofer Åberg och co. krishantering. Att inte peka om DNS:er och få upp en temp-sajt på Blogger eller WordPress, samtidigt som Joomla!-lösningen (av inhouse samt Ottoboni) expoit-söks och tätas, är helt oförklarligt. Speciellt...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Sandlådenivå? Det är väl ungefär den kvalitén som det är på Joomla. Större sandlådekod får man leta efter.

 2. Anne-Marie Eklund Löwinder, kvalitets- och säkerhetschef på stiftelsen .SE, säger att det går att hacka sig in i princip överallt.

 3. Se konversationen Joomla! – Drupal – WordPress som följde artikeln. Den är viktig för CMS-diskussioner q2-q3 2010 och jag tyckte det var rätt att bifoga den.

 4. Nere i två dygn borde det väl stå om man ska va korrekt… ;) Nu är den uppe i alla fall. Dock får du vänta lite längre på svar på din andra fråga..!

 5. Härligt inlägg, herr Sandlåda!

  Är den någon särskild del av koden i Joomla! core du syftar på? Skulle vara intressant att höra dina förslag på förbättringar/optimeringar i så fall.

  Tack på förhand.

 6. Som med alla system som måste man sätta upp en plattform enligt de säkerhetsaspekter som gäller för att säkert drifta en publiseringslösning vilket inte har gjorts här. Joomla är ett mycket säkert system om man sätter upp det korrekt.

  Joomla är även Europas största publiseringsplattform enligt säkerställd statistik http://cmscrawler.com/

  Nämnas skall att även General Electric världens största företag har valt Joomla och även andra stora företag som t ex Orange Telecom, Sony, MacDonalds, Danone, Tesco retail, Pizza Hut, IKEA och flera länder i världen som t ex Indonesien, BanglaDesh,Lettland, Tunisien, Tonga etc

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.