Hexagon går all in på metaverse, skapar nya affärsområden

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Nyheter, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Metaverse tar plats hela vägen upp i Ola Rolléns ledningsgrupp på svenska industriföretaget Hexagon. En djärv satsning att ta rygg på då senaste veckorna mest handlat om hur desperat Mark Zuckerberg är att strategiskt förändra det krympande Meta/Facebook. Metaverse har sedan dess mest nämnts som Second Life 2.0 samt ett sätt att köpa sig tid.

Men Hexagon gillar idén. Juergen Dold, som pluggade teknik i Bonn 1983 och har varit anställd på Hexagon sedan 1995 får nytt ”metaverseansvar” på Hexagon. Senast var han ansvarig för divisionerna Geosystems, Geospatial, samt Safety & Infrastructure.

” – Att bygga vidare på vår strategi och öka tillväxt i ekosystemet metaverse – den nya digitala verkligheten som växer i omfattning både för företag och privatpersoner – är en central del i Hexagons framtid. Att föra samman data i alla olika varianter och format till en plats där man kan bygga, lagra och dela digitaliserade objekt och miljöer är vår största fördel.”

Säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén. Hos mätsystem och sensorbolaget ska t ex digital twins förvisso varit en stor sak länge samt det finns enheter och produkter som Smart Digital RealityTM samt HxDR. Så det är inte helt långt ifrån egna verksamheten, även om termen är hypebaserad. Hexagon är annars en Sitecore XP användare.

Andra som gillar Metaverse av olika anledningar är Walmart samt Microsoft.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  H&M bygger virtuellt showroom på Metaverse-plattformen Journee