Hur mår CreunaPlatform EPiServer Open Source?

In Gratis, Microsoft .NET, Nyheter, Open source PHP, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Hur har det här gått då? Creunas "egna CompleteSharePoint.NET", den med Microsoft .NET och EPiServer CMS 5 produktifierade lösningen CreunaPlatform.com firar ett år. Satsningen lyfts fortfarande fram av webbyrån och kallas "highly competent component toolkit, open source web application framework". Är det en specialsammansatt EPiServer Enterprise licens  lösningen baseras på? Några av CreunaPlatforms egenskaper som Creuna pitchar med: Skapa webbapplikationer med hög produktivitet, kvalitet och enkelhet Skapa webbapplikationer som validerar mot webbstandarder och W3C och WCAG...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. När man väljer att börja använda ett system som EPiServer eller annan liknande standardplattform så tar man också ett farväl av tanken på att plattformen ska vara konsultutvecklad. På gott och ont. Naturligtvis måste man sedan ändå ofta göra tillägg och anpassningar men i grunden har man (om beslutet är genomtänkt) en reell önskan om att hålla sig i en standardplattform. Jmf med hur det ser ut på ERP-systemsfronten t ex. Därför tror jag inte på konsultbolagsutvecklade ramverk på det här viset. Däremot, precis om i EPiWorld, på konsultutvecklade tilläggsfunktioner som kan spridas till fler kunder än just det egna konsultbolagets kunder.

  / Pär, Infobyte

 2. Hej,

  Kul att du uppmärksammar vår plattform :)

  Släppet av Creuna Platform har gått enligt våra förväntningar. Vi har idag ca 1000 registrerade användare med en ganska stor geografisk spridning över världen. Eftersom att åtkomsten till koden inte kräver någon registrering är nog antal nerladdningar betydligt högre än så.

  From årsskiftet kommer vi dock att göra om lite, bland annat kommer all kod som idag inte är bunden mot EPiServer (ca hälften) att släppas som ett oberoende open source-projekt med MIT-licens, vilket i princip innebär att vem som helst får göra vad de vill med koden.

  Mvh
  Martin Odhelius
  Ansvarig för Creuna Platform

Leave a Comment