BV Network, CreunaPlatform, epicode, EPiServer 7.5, EPiServer World, open source Episerver, Gratis, Microsoft .NET, Nyheter, Open source PHP

Hur mår CreunaPlatform EPiServer Open Source?

In Episerver, Gratis, Microsoft .NET, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Hur har det här gått då? Creunas "egna CompleteSharePoint.NET", den med Microsoft .NET och EPiServer CMS 5 produktifierade lösningen CreunaPlatform.com firar ett år. Satsningen lyfts fortfarande fram av webbyrån och kallas "highly competent component toolkit, open source web application framework". Är det en specialsammansatt EPiServer Enterprise licens  lösningen baseras på? Några av CreunaPlatforms egenskaper som Creuna pitchar med: Skapa webbapplikationer med hög produktivitet, kvalitet och enkelhet Skapa webbapplikationer som validerar mot webbstandarder och W3C och WCAG...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 10:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of Martin's Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. När man väljer att börja använda ett system som EPiServer eller annan liknande standardplattform så tar man också ett farväl av tanken på att plattformen ska vara konsultutvecklad. På gott och ont. Naturligtvis måste man sedan ändå ofta göra tillägg och anpassningar men i grunden har man (om beslutet är genomtänkt) en reell önskan om att hålla sig i en standardplattform. Jmf med hur det ser ut på ERP-systemsfronten t ex. Därför tror jag inte på konsultbolagsutvecklade ramverk på det här viset. Däremot, precis om i EPiWorld, på konsultutvecklade tilläggsfunktioner som kan spridas till fler kunder än just det egna konsultbolagets kunder.

  / Pär, Infobyte

 2. Hej,

  Kul att du uppmärksammar vår plattform :)

  Släppet av Creuna Platform har gått enligt våra förväntningar. Vi har idag ca 1000 registrerade användare med en ganska stor geografisk spridning över världen. Eftersom att åtkomsten till koden inte kräver någon registrering är nog antal nerladdningar betydligt högre än så.

  From årsskiftet kommer vi dock att göra om lite, bland annat kommer all kod som idag inte är bunden mot EPiServer (ca hälften) att släppas som ett oberoende open source-projekt med MIT-licens, vilket i princip innebär att vem som helst får göra vad de vill med koden.

  Mvh
  Martin Odhelius
  Ansvarig för Creuna Platform

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.