ImageVault och Meriworks köps upp av Papirfly Group brand activation

In DAM, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Ett av tidernas mest kända Episerver/Optimizely plugins, eller tredjepartstillägg, har fått nya ägare. Det är gamla DAM-lösningen ImageVault som vissa årtionden var absolut standard att köpa in till sin EPiServer CMS som fått nya ägare i Papirfly.

Papirfly står bakom digitala plattformen BAM by Papirfly™ som är en ”brand activation” mjukvara. Papirfly har sedan tidigare erbjudit en egen Image Vault integration till sin produkt. Hela 500 000 personer världen över ska vara BAM by Papirfly användare. Kunderna inkluderar Coca-cola, AstraZeneca, IBM och Pfizer. Samt Citi och Unilever. Papirfly tog så sent som i februari över BrandMaster för att skapa ett större och mer heltäckande erbjudande.

” – ImageVault har länge varit en ledande nordisk DAM-lösning med främst fokus på system för webbinnehållshantering som Episerver (nu Optimizely) och SiteVision. Vi ser verkligen fram emot att gå ihop med Papirfly Group för att stärka vårt erbjudande kring ImageVault med ytterligare tjänster inom varumärkeshanteringsområdet. Eftersom Meriworks och Papirfly Group redan har gemensamma kunder och en befintlig integration, kan vi börja uppfylla det löftet från dag ett. ”

Säger Johan Magnusson, produktchef för Meriworks. Meriworks AB har omsatt runt 9 Mkr senaste åren med en liten vinstmarginal.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Frontify köper bolag, skapar "ny era för DAM-plattformar"