Klarna Checkout och responsiv e-handel räddade inte Lekmer.se, tvingas göra om

In Check out/Kassasystem, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

De mer välkända svenska e-handelsplatserna verkar följa samma mönster som de större kunderna och CMS-användarna gjort under åren 2005-2015, det betyder plattformsrotation ungefär vart fjärde, femte år.

Idag var det dags för det bantade Lekmer, som nyligen både sparkat personal och bytt ägare (från Qliro till Babyshop), att lämna sin rätt påkostade ”responsive commerce” lösning från 2013. Gamla lekmer.se var även en av de första som valde det då modiga valet av en Klarna Checkout kassa. Men det hjälpte tydligen inte bolagets lönsamhet. Kassan rök även till fördel för en Qliro Checkout för något år sedan. Den lösningen används även i dagens ehandel.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tom Wood live på Brink Commerce, Voyado, Algolia och Contentful e-handel

Lekmers gamla sajt både designades och utvecklades av Lekmer själva, senast så nyligen som för ett år sedan. Det berättade då den tidigare VD:n Niklas Jarl stolt.

Ny teknik kommer efter en upphandling från den mindre aktören Panagora med plattformen EDGE. Projektet ska genomförts nära kund och ska ha varit väldigt multidisiplinärt.

Stockholmsföretaget levererar även e-handel till Caliroots, Pierre Robert, Best of Brands, AlexandAlexa och Nathalie Schuterman. De tappade nyligen Nudie som referens.

Hur långt har svenska verksamheter kommit inom omnikanal?

Håll koll på det senaste. Här listas alla nyheter om vad era konkurrenter gör.

Leave a Comment