Lidköping på WordPress vill vara enklast i Sverige

In Content Marketing, Featured, Offentlig sektor, Sökmotor, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

På lucia lanserades nya lidkoping.se, Lidköpings kommuns nya webbplats. Satsningen kallas ”Sveriges enklaste kommunwebb”.

MKSE var imponerade över den framåtanda och det nyskapande som byrån Duva kunnat visa upp då kommunen troligtvis gett dem gott om arbetsutrymme. I tiden helt rätt grepp inom ”content marketing” och analys/optimering kunde då tas. Som t ex:

 • Vertical rhytm
 • Analys som automatiskt lyfter fram vilka sidor som ska toppa listor
 • Content reduction från grunden för att slippa utgånget och ej framtidssäkert innehåll
 • Högupplöst design baserad på CSS och SVG
 • Annan media ”adaptive”, som radio, TV, tryck (årsredovisning)
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Assessio satsar globalt med Wordpress och martech-stöd från Zendesk

Totalt landade nedbantningen på 600 sidor från tidigare 5000 (!). Innehållet på den nya webben är baserat på webbplatsundersökningar och besökarstatistik.

”- Vår ambition och målsättning är att lidkoping.se ska ligga i framkant vad gäller sökbarhet, tillgänglighet och teknik. Våra webbredaktörer och webbyrå har de senaste sju månaderna gjort ett fantastiskt jobb med den nya webben. Vi har lyssnat på våra besökare och lyft fram det innehåll som varit svårt att hitta. Vi byter till världens mest använda webbplattform, WordPress, och går därmed också över till så kallad öppen källkod. Bytet innebär att vi på sikt kan lägga pengar på utveckling i stället för på licenser vilket självklart gynnar våra kunder.”

säger projektledare Christer Erngren.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Boliden, LKAB, ABB, Epiroc och Sandviks nya initiativ väljer WordPress

På sajten finns vidare tydliga målgruppsingångar (där turistbyrån och Tillväxt Lidköping får eget utrymme), listor över ”Populära sidor”, en ”badge” räknare över alla tillgängliga e-tjänster och en ”sitemappad” footer.

Kommentarer

 1. Grattis Duva!
  Jag hoppas och tror att kommuner förstår att öppen källkod är det enda rätta för dem att använda för sina egna medborgare. Kommunerna är ett maktcenter och de ska vara transparenta, det gäller såväl kod som allt annat!

 2. Det blir så extremt ansträngt när det visar sig du själv tjänar pengar på dessa vackra ord.

 3. Ja du Martin, vad ska jag säga? Gör dig själv en tjänst och blanda inte ihop öppen källkod med gratis.

 4. Arbetet ska fortfarande betalas. För att jag är passionerad kring öppen källkod betyder det inte att jag anser att utförandet är obetalt.
  Det är effekterna av transparens jag vill åt.

Leave a Comment