Liferay från EdgeGuide och Castrix

In Gratis, Java, Liferay, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Efter att SBS och Kanal 5 samt Kanal 9 valde plattformen för mer än 3 år sedan har det varit tyst om svenska Liferay-projekt.

Men det finns fortfarande leverantörer som vidareutbildar sig och erbjuder konsulter inom CMS/community-javaplattformen.

liferay

EdgeGuide med Pär Åberg samt Ali Iqbal samt den mindre aktören Castrix.se är två av dessa. Den senare har på pappret en aning mer begränsad erfarenhet.

EdgeGuide har under 2010 blivit auktoriserad Liferay-partner och tror så mycket på plattformen att de erbjuder en ”Liferay Proof of Concept” som för intresserade kunder ska resultera i någon typ av kvarlämnad CMS-installation.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely spöar Salesforce och Oracle som DX-svit, färre väljer betala

Men som marknaden utvisar har plattformen haft generellt svårt att göra sig hörd bland alla Escenic, SiteVision och Polopoly-projekt i Sverige.

Annars är det en relativt väldokumenterad open source produkt och trots att antalet svenska leverantörer är minst sagt begränsat så finns inget som tyder på att java- och CMS-erfarna övriga konsulter skulle ha några svårigheter att ta sig an t ex Liferay Portal 6EE.

Leave a Comment